Ţigla metalică

Ţigla metalică este confecţionată din tablă de oţel zincat, pentru o îmbinare perfectă, protejat în tehnologie multistrat (acoperişuri succesive de pasivant, primer şi polyester pe ambele feţe), prevăzute cu un sistem de prindere facil, ţiglele metalice pot fi montate pe şarpante cu înclinaţii între 14 şi 90 de grade.
   Ţigla metalică este foarte rezistentă avand o durata de viaţă de aproximativ 50 de ani fiind compatibilă cu orice tip de acoperiş.
  Rezistenţa şi greutatea mică sunt punctele forte ale ţiglei metalice.
  În componenţa unui acoperiş din tiglă metalică intră, pe lângă ţigla metalică propriu-zisă, o serie întreagă de alte elemente şi accesorii, precum şuruburi autofiletante, cuie, profile de etanşare, folie anticondens, elemente de tinichigerie, ferestre de mansardă, manşoane pentru străpungeri, benzi autoadezive de etanşare, silicon, şipcă pentru caroiaj, sistem de drenaj (jgheaburi şi burlane).

  Ţigla metalica poate fi folosita pentru orice fel de acoperiş (nou sau refăcut). Mediul înconjurător are un efect redus asupra lor, datorită rezistenţei mecanice mari (poate suporta greutatea zăpezii sau a gheţii), rezistenţei la foc, îngheţ şi radiaţii ultraviolete.

RAL 3011 RAL 3005 RAL 8017 RAL 6005 RAL 5010

Calitati

   Calităţile ţiglei metalice:
» nu are emisii poluante ✓
» asigură o aerisire bună ✓
» permite evacuarea vaporilor de apă ✓
» compusa din oţel de calitate superioară ✓
» greutate redusă, de numai 5 kg/mp ✓
» are un aspect estetic deosebit ✓
» nu necesită cheltuieli de întreţinere ✓
» se montează rapid ✓
» gamă largă de culori ✓
» gamă completă de componente&accesorii ✓
» are o durata de viaţă de până la 50 de ani ✓

  • Tigla Metalica
  • Tigla Metalica
  • Tigla Metalica
  • Tigla Metalica
  • Tigla Metalica

Articole Recente

Tablele Acoperite Metalic


Informaţii suplimentare

TABLELE ACOPERITE METALIC

TABLE ZINCATE [ZN]
Aceste table sunt zincate la foc pe ambele părţi într-un proces continuu, protejând miezul de oţel împotriva coroziunii. Pe suprafaţă lor poate apărea sau nu o „floare” specifică. Versiunea fără „floare” se caracterizează printr-o suprfaţă netedă şi uniformă care îndeplineşte cele mai ridicate cerinţe estetice.




ALUZINC [AZ]
Este o tablă din oţel acoperită pe ambele părţi cu un aliaj de aluminiu şi zinc într-un proces asemănător celui de zincare la foc. Datorită acestui lucru, tabla îndeplineşte cele mai exigente cerinţe privind rezistenţa la coroziune atmosferică şi cea din medii umede. Suplimentar aceasta mai are un strat de protecţie din polimer SPT (aşa numit Easy Film), care protejează de asemenea margininile oţelului în rulou şi îmbunatăţeşte estetica suprafeţei. Perioada de garanţie pentru acest tip de tablă este de 25 de ani.


TABLELE ACOPERITE ORGANIC



Vălţuit la rece miezul din oţel de construcţii este acoperit la cald într-o baie de zinc sau într-un aliaj dedicat.


POLIESTER Interior [INT]
O tablă acoperită cu un strat de 15 µm de poliester având o suprafaţă netedă şi strălucitoare. Datorită grosimii reduse a stratului organic produsul este destinat în mod special întrebuinţărilor interioare şi pentru elemente de construcţii care nu sunt expuse în mod direct acţiunii factorilor atmosferici.



POLIESTER Standard [RAL]
Peliculă organică de bază cu o grosime de 25 µm. Suprafaţa acesteia este uniformă, netedă: strălucitoare sau metalizată. Material cu o utilizare foarte largă. Disponibil într-o gamă largă de culori descrise cu ajutorul indexului de mostre universal RAL.
Perioadă de garanţie: 10 ani.



HERCULIT® [HC]
Poliester întărit având o flexibilitate ridicată şi o rezistenţă extraordinară la deteriorare mecanică cu o suprafaţă de tip satinat. Datorită rezistenţei sporite în majoritatea cazurilor nu este nevoie de a utiliza o folie de protecţie, necesară pentru pelicule de poliester obişnuit. Mai mult, suprafaţa de tip satinat depăşeşte din punct de vedere estetic suprafeţele de poliester standard. Grosimea stratului organic este de 25 µm.
Perioadă de garanţie: 10 ani.



PLADUR® [US, TKep]
Table din oţel de construcţii acoperite pe ambele feţe cu un strat anticoroziv (din zinc sau aliaj de zinc şi magneziu), cu o peliculă de epoxsidiu şi cu un strat organic decorativ pe una dintre feţe. Avantajele acestora le reprezintă rezistenţa sporită la deteriorare mecanică şi coroziune, uşurinţa la modelare şi valori estetice extraordinare. Acest produs este disponibil în oferta noastră în două variante:

PLADUR® Basic [US] - oţel de construcţii zincat acoperit cu un strat de 35 µm de peliculă organică mată, cu o structură nisipoasă. În oferta standard disponibil în 6 culori, existând posibilitatea de a livra culori din afara indexului de mostre.
Perioadă de garanţie: 10 ani.

PLADUR® EcoProtect® [TKep] - produs vizual identic cu versiunea PLADUR® Standard. Se deosebeşte însă printr-un strat de protecţie modernizat: s-a utilizat un aliaj novator de zinc si magneziu (ZMg). Efecul îl reprezintă creşterea semnificativă a rezistenţei la coroziunea albă şi roşie. În plus, de o protecţie mai bună beneficiază muchile tăiate, acestea ne mai necesitând lăcuire în utilizările exterioare.
Perioadă de garanţie: 15 ani..



ICE CRYSTAL® EcoProtect® [ICep]
O peliculă groasă (35 µm) organică cu o structură interesantă care seamănă cu un strat gros de vopsea şi este acoperită de o peliculă transparentă. Miezul acesteia este făcut din oţel de construcţii acoperit cu aliaj de zinc şi magneziu, ceea ce asigură o protecţie mai mare împotriva coroziunii, chiar şi în locuri deteriorate mecanic şi a muchiilor tăiate. Conform denumirii, pelicula luminată dă senzaţia de reflexii cristaline.
Perioadă de garanţie: 15 ani.



HPS200® [LCT]
Caracteristicile produsului: miezul din oţel de construcţii protejat adiţional de un aliaj de zinc şi aluminiu care asigură o protecţie eficientă a muchilor tăiate. O peliculă organică groasă (200 µm) cu o rezistenţă ridicată la zgâriere şi deteriorare mecanică, precum şi la radiaţii UV. Aceste table au cei mai mari parametrii de utilizare şi o garanţie lungă (până la 20 ani) Valorile estetice sunt asigurate de modelarea stratului decorativ.
Perioadă de garanţie: 20 ani.


Caracteristicile peliculelor:



Marcajul peliculelor:
ZN - Zinc
AZ - Aluzinc
INT - POLIESTER Interior
RAL - POLIESTER Standard
HC - HERCULIT®
US - PLADUR® Basic
TKep - PLADUR® EcoProtect®
ICep - ICE CRYSTAL® EcoProtect®
LCT - HPS200®

1 comments:

Tigla metalica spunea...

Foarte bune descrieri a produselor. Ați făcut un lucru bun, bravo!

Trimiteți un comentariu