Ţigla metalică

Ţigla metalică este confecţionată din tablă de oţel zincat, pentru o îmbinare perfectă, protejat în tehnologie multistrat (acoperişuri succesive de pasivant, primer şi polyester pe ambele feţe), prevăzute cu un sistem de prindere facil, ţiglele metalice pot fi montate pe şarpante cu înclinaţii între 14 şi 90 de grade.
   Ţigla metalică este foarte rezistentă avand o durata de viaţă de aproximativ 50 de ani fiind compatibilă cu orice tip de acoperiş.
  Rezistenţa şi greutatea mică sunt punctele forte ale ţiglei metalice.
  În componenţa unui acoperiş din tiglă metalică intră, pe lângă ţigla metalică propriu-zisă, o serie întreagă de alte elemente şi accesorii, precum şuruburi autofiletante, cuie, profile de etanşare, folie anticondens, elemente de tinichigerie, ferestre de mansardă, manşoane pentru străpungeri, benzi autoadezive de etanşare, silicon, şipcă pentru caroiaj, sistem de drenaj (jgheaburi şi burlane).

  Ţigla metalica poate fi folosita pentru orice fel de acoperiş (nou sau refăcut). Mediul înconjurător are un efect redus asupra lor, datorită rezistenţei mecanice mari (poate suporta greutatea zăpezii sau a gheţii), rezistenţei la foc, îngheţ şi radiaţii ultraviolete.

RAL 3011 RAL 3005 RAL 8017 RAL 6005 RAL 5010

Calitati

   Calităţile ţiglei metalice:
» nu are emisii poluante ✓
» asigură o aerisire bună ✓
» permite evacuarea vaporilor de apă ✓
» compusa din oţel de calitate superioară ✓
» greutate redusă, de numai 5 kg/mp ✓
» are un aspect estetic deosebit ✓
» nu necesită cheltuieli de întreţinere ✓
» se montează rapid ✓
» gamă largă de culori ✓
» gamă completă de componente&accesorii ✓
» are o durata de viaţă de până la 50 de ani ✓

  • Tigla Metalica
  • Tigla Metalica
  • Tigla Metalica
  • Tigla Metalica
  • Tigla Metalica

Articole Recente

Instructiunile de montare a tablelor trapezoidale


1. Comanda
Tablele trapezoidale pot fi utilizate numai pe acoperişurile cu gradul de înclinare nu mai mic de 6° (10%) pentru profilurile <35 mm şi 4° pentru profilurile≥ 35 mm. La tăierea la dimensiune a foilor nu sunt luate în considerare suprafeţele oblice. Lungimea maximă recomandată a foilor într-o singură secţiune este indicată în specificaţia tehnică a fiecărui profil. În cazul în care lungimea versantului depăşeşte secţiunile indicate, foile se îmbină manual, aşadar lungimea necesară, de exemplu: 15,58 m trebuie să fie împărţită aproximativ în jumătate, înainte de comandă, adăugându-se suprapunerile adecvate înălţimii profilului şi căderii versantului: <14° (25%) min. 150 mm, ≥ 14° (25%) min. 200 mm. Pe elevaţii se utilizează o suprapunere transversală 100 mm. La o cădere a acoperişului ≥ 14° ( 2 5 % ) se recomandă etanşarea suprapunerilor transversale şi longitudinale.

Tablele alu-zinc şi cele căptuşite nu pot să fie depozitate în ambalajele originale mai mult de 3 săptămâni de la data de producţie. După trecerea acestei perioade trebuie să se deschidă ambalajul, să se scoată folia de protecţie (dacă aceasta există) şi să se pună în stivă foile, folosind mici elemente de separare. Tablele zincate pot să fie depozitate numai în încăperile uscate şi cu o ventilare bună. Dacă tablele sunt afectate de umezeală în timpul transportului trebuie să se despartă imediat foile şi să se usuce, altfel va avea loc coroziunea albă. Timpul total de depozitare nu poate să depăşească 5 luni de la data de producţie.

2. Transportul
Descărcând foile manual trebuie să se aleagă un numar suficient de persoane pentru a nu permite alunecarea foilor una peste cealaltă. La descărcarea cu ajutorul motostivuitorului trebuie să se acorde o atenţie deosebită pe care parte se găseşte suprafaţa decorativă şi să se distanţeze furcile acestuia conform lungimii foilor.

3. Montarea
Înainte de montare trebuie să se verifice corectitudinea de execuţie a construcţiei, adică: diagonalele, planeitatea şi considerarea golului de aer între tablă şi folie sau cartonul gudronat. Distanţele dintre punctele de susţinere trebuie să reiasă din proiectul tehnic sau din calculaţiile realizate cu ajutorul tabelului de solicitări al producătorului.
Ordinea de amplasare a foilor pe acoperiş este indicată în desenul 1, pe elevaţie în desenul 2, în schimb direcţia de amplasare trebuie să fie întotdeauna opusă faţă de direcţia din care bate de cele mai multe ori vântul în regiunea geografică în care se execută montarea. În timpul montajului, păstrarea unei griji deosebite pentru primele foi de tablă (unghiul drept cu streaşina) va permite evitarea fugirii tablei către/ de la jgheab, iar ca urmare – aşa zisa „zimţare”. Dacă folosim o centură deasupra jgheabului trebuie să nu se uite de faptul ca aceasta să fie montată într-un mod care să permită evacuarea corectă a eventualelor scurgeri sau condensuri din folie către jgheab. La montarea profilului T-14 se recomandă folosirea unor cuie (3,7 x 60 mm) care se bat în partea superioară a valului (vezi desenul 3). Pentru celelalte, folosiţi şuruburi de fermier (4,8 x 35 mm, vezi desenul 4) sau autoforante (5,5 x 35 mm, vezi desenul 5) în funcţie de tipul construcţiei, înşurubate în partea de jos a valului. Se fixează din două în două valuri la straşină, coamă şi la îmbinarea longitudinală şi din trei în trei pe şipcile intermediare (acoperişul şi elevaţia). Marginea foilor tăiate se fixează pe fiecare şipcă în ultimul val. În funcţie de necesităţi, la amplasarea longitudinală se folosesc 2 – 3 bucăţi de elemente de îmbinare (şurub/nit) pentru 1 metru liniar de amplasare.

Consumul mediu de cuie/şuruburi este de aproximativ 5 – 6 bucăţi/m2 (în regiunile unde vânturile sunt mai puternice trebuie să se folosească puncte de fixare mai dese). Etanşeitatea sistemului este garantată de elementele de îmbinare dotate cu garnitură EPDM, care, dacă cuiul este bătut / şurubul este înşurubat corect (perpendicular) ar trebui să iasă puţin în afara suprafeţei suportului.

Atenţie – înainte de montarea foii de tablă trebuie întotdeauna să se îndepărteze folia de protecţie, altfel garnitura de etanşare nu va adera în mod corect şi nu va asigura etanşeitatea sistemului!

Olanele se fixează cu şuruburi scurte (20 mm), „tablă pe tablă”, nu mai rar decât din
300 în 300 de mm, folosind în prealabil garnituri profilate universale sau bandă PURS (vezi desenul 7).
Pentru montarea celorlalte elemente de prelucrare se recomandă cuiele pentru tablă
3,5 x 30 mm (vezi desenul 6).
Pe versanţii cu înclinare mare, utilizarea parazapezilor produse de către firma noastră (vezi desenul 8) permite evitarea reparării/schimbării sistemului de jgheaburi în fiecare primăvară şi elimină pericolul ca zăpada să cadă peste persoanele de desubt. Executanţii profesionişti au soluţii individuale, care pot să fie acceptate de către producător.

4. Tăierea tablei
Pentru tăierea tablei nu este permisă utilizarea unor instrumente sau echipamente cu efect btermic (creşterea rapidă ba temperaturii), de exemplu un polizor unghiular (vezi desenul 9). Aceasta duce la avarierea suprafeţei organice şi zincate, ca urmare a cărui fapt începe procesul de coroziune, care este accelerat de către şpanul fierbinte care intră în contact cu suprafaţa foii. Echipamentele adecvate pentru tăiere sunt, de exemplu foarfecele vibrator Nibbler sau, în porţiunile mai mici un foarfece de mână.

Atenţie – se recomandă asigurarea cu lac a suprafeţelor neacoperite ale tablei, chiar şi în locurile unde tăierea a avut loc în fabrică.

5. Circulaţia pe acoperiş
Montajul trebuie astfel organizat pentru a se circula cât mai puţin peste foile care au fost deja fixate. Dacă există o astfel de necesitate, picioarele trebuie să se pună în locurile de susţinere, verificând în prealabil dacă pe talpă nu aveţi resturi de la tăierea şi prelucrarea tablei, care ar putea avaria suprafaţa. După încheierea montajului trebuie să se cureţe versantul de acoperiş de orice fel de şpan, cuie sau alte elemente, care dacă vor rămâne pe acesta pot duce la apariţia coroziunii.

6. Conservarea
În cazul avarierii suprafeţei în timpul transportului, montării sau prelucrării, aceasta trebuie acoperită cu lac exact în locul de avariere, curăţând în prealabil suprafaţa de grăsimi şi murdărie. Pe suprafeţele tăiate care nu au fost asigurate cu lac se poate ajunge la de- stratificarea acestora. Se recomandă inspectarea anuală a acoperişului pentru a realiza operaţiunile de conservare indispensabile.

7. Întrebări
În caz că aveţi nelămuriri sau întrebări legate de prezentele instrucţiuni vă rugăm să ne contactaţi.


Vila Plus S.R.L.
Bulevardul Bucuresti nr 42
Baia Mare
Tel: 0744 558 250
www.vilaplussrl.blogspot.com


0 comments:

Trimiteți un comentariu